Už zítra bude představen první skládací telefon od čínské společnosti OnePlus, o němž se diskutuje už od začátku tohoto roku. Firma totiž tehdy potvrdila jeho existenci, ale neprozradila vůbec žádné detaily, takže každý další únik zvedl natěšené fanoušky ze židle. Teď se dozvídáme o výbavě OnePlus Open tolik nových detailů, že se nabízí otázka, zda je ještě vůbec co představovat.

Výrobci patrně unikly tiskové nebo propagační materiály, které na sociální síti X zveřejnil leaker Yogesh Brar. Dozvídáme se tak podstatné informace týkající se displejů a zadních fotoaparátů.

Začněme nejdřív u obrazovek, kde se OnePlus patrně inspirovalo Applem. Panelovou technologii totiž označuje jako ProXDR, zatímco jeho jablečný konkurent volí název Super XDR Retina. Venkovní displej bude 6,31 palce velký a nabídne 120Hz obnovovací frekvenci. Co dále překvapí, je jas, jenž má údajně dosáhnout až na 2 800nitovou hranici. OnePlus Open tak v této oblasti překoná Pixel 8 Pro a vyrovná se nadcházející vlajkovce Xiaomi 14. Chráněn má být vrstvou pojmenovanou Ceramic Guard, o které výrobce tvrdí, že je o 20 % odolnější než dobře známý Gorilla Glass Victus.

Vnitřní obrazovka bude v mnoha ohledech podobná. Také se pochlubí 2 800nitovou svítivostí a 120Hz obnovovací frekvencí, ale pochopitelně bude větší – měřit má konkrétně 7,82 palce. Ani jednomu z displejů pak nebude chybět podpora technologie LTPO 3.0, která šetří baterii proměnou frekvence obrazovky v reálném čase. Brar také hovoří o přítomnosti Dolby Vision.

Zajímavé to bude i se zadními fotoaparáty. V kruhovém kamerovém modulu najdeme 1/1.43palcový hlavní snímač Sony LYTIA-T808, jenž pracuje s rozlišením 48 Mpx a clonou f/1,7, v doprovodu 64Mpx teleobjektivu s trojnásobným optickým zoomem a 48Mpx ultra širokoúhlé kamery. Selfie kamera na externím displeji je 32Mpx, u toho vnitřního pak 20Mpx.

OnePlus Open ve Spojených státech prý začne na 1 699 dolarech, takže bude levnější než Samsung Galaxy Z Fold 5. Na evropské ceny si budeme muset počkat do zítřka.