Před pár dny jsme se dočkali globálního představení smartphonu Honor Magic V2, který je v současné době nejtenčím skládacím telefonem světa. Bohužel, ty nejdůležitější informace, které ještě nebyly prozrazeny v rámci dřívějšího čínského debutu, tedy cena a dostupnost pro zdejší trhy, zůstaly neprozrazeny a na jejich oficiální potvrzení si budeme muset ještě počkat. Nicméně, šéf Honoru dal nápovědu, jak zhruba by mohl být Magic V2 drahý.

Podle portálu GSM Arena měl generální ředitel Honoru Zhao Ming naznačit, že by Magic V2 mohl stát jako někdejší Magic Vs. Ten se svého globálního uvedení dočkal ke konci února letošního roku v rámci veletrhu MWC 2023. Jeho evropská cena pro jedinou dostupnou variantu 12/512GB byla stanovená na 1 599 eur, tedy při aktuálním kurzu asi 38 600 Kč v přepočtu.

Honor Magic V2 je ambiciózním konkurentem pro známější Galaxy Z Fold 5 od Samsungu, který se představil koncem července na akci Galaxy Unpacked. Čínská novinka se však pyšní kompaktnější konstrukcí, větší baterií o kapacitě 5 000 mAh a také o poznání lepšími fotoaparáty, alespoň tedy co se týče jejich papírových specifikací. Více detailů si můžete přečíst v našem samostatném článku.

Přesto je však reálně možné, že bude stát o dost méně – pokud se opravdu cenou přiblíží ke svému předchůdci Magic Vs. Počáteční česká cena Galaxy Z Foldu 5 totiž byla stanovená na 44 999 Kč, ale pozor, zde se bavíme o variantě 12/256GB. Pakliže bychom brali v potaz verzi 12/512GB, cena se posune na 47 999 Kč.

Skládací telefony jsou pořád relativně drahou záležitostí, ale je pěkné vidět, že se na trh dostávají modely, které jsou schopné konkurovat Samsungu, ačkoliv jsou mnohem levnější. Momentálně jsme jenom zvědaví, kdy se Magic V2 dostane k nám a jakou dostane oficiální zdejší cenu.