Apple měl připravovat počítač pro ty nejnáročnější uživatele. Monstrum v podobě nové generace Macu Pro mělo být vybaveno čipem M2 Extreme, jenž by údajně přinesl 48 procesorových jader a 152 grafických. Prý se ale od té doby změnily plány a Apple tuto variantu nakonec zruší, tvrdí nyní známý insider Mark Gurman.

Podle něj by měl Apple tuto nadupanou sestavu nahradit něčím o něco horším. Šlo by sice rovněž o Mac Pro, ale disponoval by pouze čipem M2 Ultra, takže by zde nebylo mnoho důvodů, proč jej upřednostnit před menším a levnějším Mac Studio. Maximálně se někomu může líbit rozšířitelnost nebo design, který by se od posledně nijak lišit neměl (takže můžeme čekat další narážky typu „struhadlo“?).

Gurman ve svém novém vydání zpravodaje Power On připomíná také dění kolem MacBooků. V první polovině letoška můžeme zřejmě očekávat dvojici MacBooků Pro, a to konkrétně 14palcový a 16palcový model, jež budou disponovat čipy M2 Pro a M2 Max. Bůhvíjak velké výkonnostní posuny ale čekat nemáme. Vyjít by měl ještě 15palcový MacBook Air.

Apple prý plánuje i další generaci iMacu Pro, ale Gurman nepředpokládá, že by se stal součástí letošního katalogu. Očekává, že se objeví až po dokončení čipu M3, a to by se mohlo stát nejdříve koncem roku 2023.