Už ve čtvrtek by mělo AMD představit první mainstreamovou grafickou kartu určenou pro desktop, která je založená na současné architektuře RDNA 3. Konečně tak obohatí svůj katalog, který nyní, co se počtu obsažených kousků týče, za portfoliem konkurenční Nvidie výrazně zaostává. Zatímco specifikace Radeonu RX 7600 známe již delší dobu, nyní se objevují údajné výsledky testů v benchmarcích 3DMark.

S hodnotami přichází server Videocardz, kterému se je povedlo získat od recenzentů. Přestože benchmarkovací software nepatří mezi metriky, které by nutně odpovídaly skutečnému výkonu grafických karet, jde o dobrý způsob, jak porovnat jednotlivé modely mezi sebou.

Snad nejoblíbenějšími benchmarky bývají Time Spy a Time Spy Extreme, podívejme se tedy prvně na ně. V prvním zmíněném si Radeon RX 7600 vysloužil 10 687 bodů, což z něj dělá o 6 % výkonnější kartu, než je Radeon RX 6650 XT. Oproti předchůdci pak bylo dosaženo zhruba 24% výkonnostního nárůstu. Co se týče srovnání s konkurencí: Radeon RX 7600 ztrácí kolem 9 % na RTX 3060 Ti a něco přes 20 % na RTX 4060 Ti, méně výkonnou RTX 3060 pak poráží o cirka 18 %. Testy v Time Spy Extreme dopadly de facto stejně.

Disciplína Speed Way pro nadcházející kousek od AMD nedopadla příliš slavně – ztrácí dokonce i na RTX 3060. Zlepšení oproti předchůdci však představuje přibližně 28 %. Nutné je podotknout, že ve Speed Way hraje klíčovou roli oblast ray-tracingu, kde lze stále vidět nadvládu Nvidie.

Daleko více potěšily různé verze testu Fire Strike. Radeon RX 7600 v nich porazil jak RTX 3060, tak i RTX 3060 Ti, a dokonce ztrácel nanejvýš 8 % (v lepším případě jen 3 %) na RTX 4060 Ti.

Videocardz na konec poznamenává, že data byla získána od většího množství recenzentů a následně prošla zprůměrováním. Jak Radeon RX 7600, tak i RTX 4060 Ti byly testovány za použití předběžných ovladačů určených novinářům, a tudíž je možné, že obě firmy ještě leccos vyladí a výkon se zvedne.