Vybrat materiál pro záda telefonu je větší věda, než se může na první pohled zdát. Nejde totiž jen o to, jak bude zařízení vypadat. Různé materiály mají různou tvrdost a především propustnost vln. Applu se teď povedlo patentovat materiál, který by mohl excelovat ve všech třech zmíněných metrikách. Být pohledný, odolný proti škrábancům a také vysoce propustný pro mobilní signál a Wi-Fi.

Kouzlo materiálu je v propojení keramických a železných částeček. Ty by od sebe měly být vzdáleny deset až sto mikrometrů a vytvořit tak materiál s unikátními vlastnostmi. Ze samotného patentu ale není jasné, jak by materiál na pohled vypadal ani jakou texturu by měl na ohmat. Píše se zde ale, že prvky odolné poškrábání mohou být konfigurovány tak, aby odrážely světlo pod úhlem.

Registrace patentu jako taková ale pochopitelně nic neznamená. Může trvat roky, než se materiál dostane do nových iPhonů, iPadů, Apple Watch či Maců. Pokud ale opravdu disponuje vlastnostmi, o kterých patent mluví, rozhodně je jejich implementace do produktů v zájmu společnosti. Znamenalo by to možná, že už by nebylo třeba svůj telefon chránit obalem.