Řada iPhone 15 pravděpodobně nabídne zajímavější zlepšení oproti předchůdci než generace iPhone 14, minimálně tedy v případě základní dvojice modelů. Očekávat od nich můžeme výkonnější čip Apple A16, USB-C port, Dynamic Island nebo 48Mpx fotoaparát. Modely Pro se pak pochlubí titanovou konstrukcí a prvním mobilním 3nm procesorem Apple A17 Bionic. Nabídnou také tenčí rámečky. I tak o ně ale údajně nebude moc velký zájem.

Vylepšení spousta, ale s poptávkou to tak dobře nevypadá. Alespoň je o tom tedy přesvědčen známý analytik Ming-Chi Kuo, který má dobré kontakty uvnitř dodavatelských partnerů Applu. Ve svém nejnovějším reportu prohlásil, že zájem o iPhone 15 bude nižší, než byl loni v září o iPhone 14.

„Pokud poptávka po iPhonu 15 po uvedení na trh nepřekoná očekávání trhu, bude většina dodavatelů čelit tlaku na růst,“ míní Kuo.

Je možné, že o iPhone 15 nebude takový zájem kvůli předpokládanému cenovému růstu. Apple má totiž „mírně“ zdražit základní dvojici modelů a v případě výkonnější a propracovanější dvojice už se může klidně jednat o výraznější navýšení cen. Spekuluje se, že v případě modelu Pro Max může nárůst dosahovat i 200dolarové hodnoty.

V současné době se ale jedná pouze o předpověď a leccos se stále ještě může změnit. Dle dřívějších informací měl Apple své partnery požádat, aby pro letošní rok vyrobili 85 milionů kusů nových iPhonů.