Ve světě Apple, kde iPhony 12 původně zdvojnásobily svůj nabíjecí výkon na 15 wattů, byl tento luxus dříve vyhrazen pro MagSafe nabíječky značky Apple. Nejnovější aktualizace iOS 17.4 však přináší novou éru, kdy Qi2 nabíječky třetích stran mají možnost nabíjet zařízení Apple stejně rychle, což byl dříve nepředstavitelný scénář.

Přechod na Qi2 se zdá být součástí širší strategie Apple. S představením Qi2 bezdrátového nabíjení pro novější modely iPhone a původní integrací technologie do iPhone 15, Apple potvrdil svou vedoucí pozici ve Wireless Power Consortium.

Testování provedené portálem MacWorld odhalilo, že iPhone 12 s Qi2 nabíječkami od třetích stran dosahuje rychlosti nabíjení srovnatelné s původními MagSafe nabíječkami. Také společnost Belkin, známý výrobce elektronických doplňků, potvrdila plnou certifikaci svých Qi2 nabíječek pro poskytování rychlého nabíjení.

Rozšíření podpory Qi2 může být také odpovědí společnosti Apple na regulační tlaky, zejména ze strany EU, která požaduje unifikaci nabíjecích standardů. Integrací Qi2 do svých zařízení Apple nejen reaguje na tyto požadavky, ale také nabízí spotřebitelům větší flexibilitu.