Nedávno se začalo spekulovat o řadě iPhone 16, a to i přesto, že Apple ještě neoznámil ani patnáctou sérii. Spekulace se týkaly zejména provedení po stránce designu a rozměrů a vícero zdrojů tvrdilo, že modely Pro a Pro Max budou dosud největšími smartphony z dílny Applu. Nyní se zřejmě odkryl důvod.

Známý insider Mark Gurman, který již několik let odtajňuje dění uvnitř Applu, v týdeníku Power On prohlásil, že jsou větší rozměry zapříčiněny vylepšeními v oblastmi fotoaparátů a baterie. Obě tyto změny by byly určitě vítané, nicméně není jasné, jak by se zájemci o nadcházející iPhony postavili k rozměrům jako takovým. Model Pro má mít totiž displej s 6,7palcovou úhlopříčkou, zatímco Pro Max dokonce s 6,9palcovou.

Detaily směřující ke stejnému výsledku, jako hlásí Gurman, dříve přinesli také další insideři/leakeři, jako například Digital Chat Station, jenž se pohybuje na čínské sociální síti Weibo, nebo Tech_Reve a ShrimpApplePro.

V případě iPhonu 16 Pro je konkrétně ve hře fotosenzor Sony IMX903, o kterém se chvíli tvrdilo, že zamíří již do letošních vlajkových iPhonů, ale dle zvěstí z posledních doby se tak téměř určitě nestane. Leaker RGCLoudS dříve tvrdil, že IMX903 poráží 200Mpx snímač ISOCELL HP2 od Samsungu, a to zejména díky lepším schopnostem odběru světla.