Nový iPhone 16 přináší řadu inovací, které zlepšují jeho opravitelnost. Americký technologický gigant se zaměřil na snadnější výměnu baterie, řešení problémů s párováním dílů a nové možnosti diagnostiky, čímž vychází vstříc jak zákazníkům, tak opravářům.

Jedním z hlavních vylepšení je zcela nový způsob, jakým lze vyjmout baterii. Apple představil inovativní technologii, která využívá nízkonapěťový elektrický proud k uvolnění baterie z jejího pouzdra pomocí iontového kapalného lepidla. Tímto způsobem se baterie uvolní mnohem rychleji a bezpečněji, což je výrazný krok vpřed oproti dřívějším metodám využívajícím elastické lepicí pásky.

Další významnou změnou je vylepšení hardwaru Face ID, které nyní umožňuje výměnu TrueDepth kamery mezi jednotlivými zařízeními bez ohrožení bezpečnosti či soukromí uživatelů. Předchozí modely vyžadovaly, aby tyto opravy prováděl výhradně Apple, což omezovalo možnosti nezávislých opravářů.

Apple rovněž představil nový nástroj Repair Assistant, který má řešit problémy s párováním dílů. Nástroj totiž umožní zákazníkům a opravářům nakonfigurovat nové i použité Apple díly přímo na zařízení, aniž by bylo nutné kontaktovat zaměstnance technologického giganta.