Hned poté, co v září vyšla nová řada iPhonů, se začaly objevovat spekulace o té nadcházející. Hlavně tedy o její vlajkové lodi, která by se měla nazývat iPhone 15 Ultra. Její výbava by se měla zase posunout na vyšší úroveň, ale výrazně by měla růst i cena.

Známý leaker LeaksApplePro získal od svých zdrojů informace, že by se cena iPhonu 15 Ultra mohla pohybovat někde mezi 1 199 a 1 299 dolary. To by představovalo cenový nárůst až o 200 dolarů, což je v přepočtu 4 600 korun. To, že Apple bude požadovat zase více peněz, je odůvodněno neustále rostoucími náklady a inflací.

LeaksApplePro také uvádí, že se iPhone 15 Ultra zbaví Lighingu a bude vybaven portem USB-C. Využívat bude technologii Thunderbolt 4, v důsledku čehož se můžete těšit na obrovské zlepšení rychlosti přenosu dat. Leaker také potvrzuje informace o titanové konstrukci – uvádí, že ji iPhone 15 skutečně využije, díky čemuž bude odolnější a lehčí. Pojí se s tím ale ještě jedna informace, která některé uživatele nemusí potěšit: Apple má údajně zvažovat pouze jednu jedinou barvu iPhonu 15 Ultra, která bude stejná jako u Apple Watch Ultra. Právě titanové tělo navíc bude dalším důvodem pro zvýšení ceny.

Podle dřívějších spekulací, se kterými přišel renomovaný analytik Ming-Chi Kuo, se bude pod kapotou iPhonu 15 Ultra nacházet čip A17, což zajistí další výkonnostní posun. Očekávat bychom měli i 8GB operační paměť (současná řada disponuje pouze 6 GB RAM). Více si můžete přečíst v samostatném článku.