WhatsApp, jedna z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, je již dlouho dostupná pro většinu zařízení. Uživatelé iPadu však byli nuceni využívat webovou verzi nebo třetí stranou vytvořené nástroje. To se však brzy změní.

Podle nejnovějších zpráv se WhatsApp aktivně připravuje na uvedení své nativní aplikace pro iPad. Ačkoli přesné datum uvedení zůstává neznámé, očekává se, že aplikace bude mít všechny klíčové funkce, na které jsou uživatelé zvyklí na svých chytrých telefonech.

Pro použití aplikace na iPadu je třeba mít nainstalovanou verzi WhatsApp Beta jak na iPhonu, tak na iPadu. Uživatelé musí nejprve spustit WhatsApp na svém iPhonu, poté vybrat možnost propojení zařízení a následně naskenovat QR kód, který se zobrazí na iPadu po spuštění aplikace WhatsApp. Jakmile je propojení dokončeno, můžete začít používat WhatsApp na iPadu bez nutnosti mít připojený iPhone.

Aktuálně se ale jedná pouze o možnost pro testery. Jak už jsem zmínil, v tuto chvíli není jasné, kdy přijde stabilní verze WhatsApp pro tablety iPad.