Společnost Apple představila svou nadcházející aktualizaci iOS 18, která se mimo jiné zaměřuje na aplikaci Fotky s cílem nabídnout uživatelům jednodušší a intuitivnější způsob, jak spravovat své fotografie. Nová verze aplikace přichází s radikální změnou: místo současného rozložení karet bude veškerý obsah dostupný na jedné obrazovce. Tím se výrazně zjednoduší přístup k fotografiím, albům a vzpomínkám.

V horní části nového uživatelského rozhraní zůstane oblíbené zobrazení mřížky s fotografiemi, zatímco pod ním se objeví inteligentně uspořádané sbírky. Tyto sbírky budou automaticky třídit fotografie do seskupení podobných albům.

Další inovace zahrnuje možnost připnout vybrané sbírky na speciálně vyhrazené místo v aplikaci, což uživatelům umožňuje udržet si oblíbený obsah vždy po ruce. Kromě toho nové možnosti filtrování usnadňují vyhledávání specifických typů obrázků nebo vyřazení méně důležitých snímků, jako jsou screenshoty. Apple rovněž integruje pokročilé funkce umělé inteligence do Fotek.