Americký technologický gigant Apple zařadil do veřejné betaverze iOS 18 nové funkce pro přizpůsobení a vylepšení několika nativních aplikací, včetně Fotek, Zpráv (s podporou RCS!) a Poznámek. Přesto všichni s napětím očekáváme, až bude možné generovat vlastní emoji, což slibuje nadcházející Apple Intelligence. Přestože to, co nyní Apple nabízí, nemusí být tak vzrušující jako to, co bylo představeno na WWDC, je stále co objevovat.

K přístupu k náhledu iOS je třeba se zaregistrovat na webových stránkách Apple, což umožní stažení betaverze do sekce Aktualizace softwaru vašeho iPhone. Jak je obvyklé, nezapomeňte si před instalací zálohovat data a ověřit kompatibilitu vašeho zařízení (iOS 18 je kompatibilní s iPhony XS a XR z roku 2018 a novějšími modely).

Nová aktualizace přináší rozšířené možnosti pro personalizaci uživatelského rozhraní. Kromě složek aplikací a widgetů iOS 18 umožňuje další funkční a estetické úpravy. Nový tmavý vzhled umožňuje obarvit ikony aplikací ve vámi zvolené barvě. Na rozdíl od předchozích tmavých režimů v iOS, tentokrát se ikony aplikací ztlumí, aby ladily s tmavším tématem.