Apple se chystá na velkou aktualizaci svého operačního systému pro iPhone, iOS 18, která přinese rozsáhlé integrace umělé inteligence. Aktualizace, považovaná za jednu z nejvýznamnějších v historii společnosti, se zaměří na vylepšení funkcí jako Siri a Spotlight Search prostřednictvím generativní umělé inteligence. Informace naznačují, že Apple plánuje rozšířit tyto technologie jak na nové, tak na starší modely iPhone.

Podle Marka Gurmana ze zpravodajského portálu Bloomberg, který se vyjádřil ve svém nedávném zpravodaji Power On, bude počáteční sada AI nástrojů v iOS 18 zpracována přímo na zařízeních, což znamená nezávislost na externích cloudových serverech. To by mělo zaručit vyšší ochranu soukromí a rychlejší reakční časy.

Technologický gigant Apple má v plánu představit iOS 18 společně s dalšími aktualizacemi software, jako jsou watchOS 11 a macOS 15, na své vývojářské konferenci WWDC, která se uskuteční 10. června 2024. AI integrace pravděpodobně přijdou bez jakýchkoliv hardwarových omezení pro řadu iPhone 15 a starších modelů.