Před pár dny se objevilo tvrzení, že Intel zdraží poslední dvě generace desktopových procesorů a současně nastaví vyšší cenovku dosud nevydané 14. řadě, která je označována jako Raptor Lake Refresh. Nicméně, společnost se nyní k původní zprávě vyjádřila a cenový nárůst výslovně popřela.

Na fóru serveru PC Games Hardware se od jeho moderátora vystupujícího pod jménem Pokerclock objevilo hlášení, v němž stálo, že Intel kontaktoval velkoobchodní partnery ohledně chystaného zdražení. To mělo zasáhnout procesory generací Alder Lake, Raptor Lake a Raptor Lake Refresh. Jako důvod bylo uvedeno financování nových továren a změny ve struktuře společnosti.

Intel se většinou k podobným drbům/spekulacím nevyjadřuje, ale tentokrát se serveru Wccftech povedlo získat vyjádření mluvčího společnosti, který údajné zdražení popřel:

„Společnost Intel obecně nekomentuje spekulace týkající se změn cen svého portfolia. Můžeme však potvrdit, že společnost Intel nezaslala popsaný dopis zákazníkům ani partnerům a v současné době neiniciovala změnu cen svého portfolia procesorů. Nemáme k dispozici žádné další komentáře k této záležitosti.“

Na tuto skutečnost reagoval už i Pokerclock, autor původního příspěvku na fóru. Napsal, že v pozdějších rozhovorech s jeho zdroji se objevilo datum 1. srpna 2023, ale vyjadřuje nejistotu ohledně přesného významu. Spekuluje o tom, že právě toto datum mohlo představovat plánovaný/předpokládaný termín zvýšení cen, ale teoreticky může mít zcela jiný význam.