Instagram, populární sociální platforma, přijímá nové strategie, aby omezil nežádoucí zprávy od uživatelů, které jeho členové nesledují. Nově implementovaná funkce, jež prošla nedávným testováním, nyní omezuje uživatele, které nesledujete, na odeslání jediné zprávy jako pozvánky k chatu. Tento krok je významnou změnou oproti dřívějšímu stavu, kdy Instagram umožňoval uživatelům posílat neomezený počet žádostí o zprávy, což často vedlo k přetížení uživatelů nevyžádanými zprávami.

Nově navržená funkce je vymyšlena tak, aby zpráva obsahovala pouze text, což by mělo eliminovat nevyžádané fotografie, videa nebo hlasové zprávy ve vašich žádostech o zprávy. Tato změna představuje významný krok směrem k omezení množství spamu, se kterým se jistě každý z nás už setkal. A rozhodně ne jednou.

Cindy Southworth, vedoucí oddělení bezpečnosti ve společnosti Meta, ve svém prohlášení uvedla: „Naším cílem je, aby se lidé cítili sebejistě a měli kontrolu, když otevřou své zprávy. Proto testujeme nové funkce, které znamenají, že lidé nemohou od někoho, koho nesledují, přijímat obrázky, videa nebo více zpráv, dokud nepřijmou žádost o chat.

Společnost Meta zahájila testování této funkce jako součást širšího bezpečnostního úsilí. Kromě zavedení nových bezpečnostních opatření pro zasílání zpráv na Instagramu Meta také zavedla rozšířené rodičovské kontroly na sociálních platformách Instagramu i Messengeru. Jak jsme vás informovali před nedávnem, rodiče tak získávají větší přehled o chování jejich děti na sociálních sítích.