Společnost Meta oznámila zavedení nových funkcí pro rodičovskou kontrolu na svých populárních platformách Messenger a Instagram. Aktualizace umožní rodičům, aby měli větší kontrolu nad tím, jak jejich děti využívají sociální sítě a komunikační platformy.

V oficiálním blogovém příspěvku společnost Meta zdůraznila, že rodiče a jiné opatrovnické osoby nyní mohou sledovat a regulovat širší spektrum aktivit dětí a mladistvých na jejich platformách.

Nově přidané funkce umožňují rodičům mimo jiné sledovat kontakty dítěte v aplikaci Messenger a také dohlížet na čas strávený v této aplikaci. Messenger rodičům poskytne také různé notifikace a umožní jim zjistit, kdo může komunikovat s jejich dítětem. Společnost Meta v oznámení dodala, že můžeme očekávat další vylepšení rodičovské kontroly na v průběhu příštího roku.

Co se týká Instagramu, zde budou rodiče schopni vidět, koho jejich dítě na platformě zablokovalo. Nově budou mít také přístup k informacím o účtech, které jejich děti sledují. Navíc budou moci zjistit, kolik přátel má jejich dítě společných s těmito účty. Rodiče budou rovněž získávat různé notifikace v rámci rodičovské kontroly na Instagramu a budou si moci nastavit, jaké typy oznámení chtějí dostávat.