Vítejte u čtvrtečního Stručně! AMD smazalo příspěvek, ve kterém tvrdilo, že 4 GB VRAM nejsou ke hraní dostatečné kvůli nové grafické kartě, jež právě 4 GB VRAM má. Instagram naopak zavádí předplatná. 

– Snapchat chystá nové funkce pro rodičovskou kontrolu. Rodiče budou moci omezit viditelnost profilu svých dětí, docílí tak menší pravděpodobnosti, že si dítě přidá nějaká náhodná osoba, jež nemusí mít zrovna dobré úmysly.

– Crypto.com, internetová směnárna kryptoměn, údajně čelí hacku. Společnost tak prý přišla o 15 milionů dolarů ve formě kryptoměny Etherum.

– Instagram testuje novinku, díky které si budete moci objednat předplatné u svého oblíbeného influencera. Tvůrci samotní si mohou zvolit, kolik bude předplatné stát. Mezi výhodami je přístup ke speciálním živým vysíláním, stories a také odznak, který se bude zobrazovat vedle zpráv a komentářů. Vše je dostupné pouze v testovací fázi a předplatné si můžete pořídit u omezeného počtu tvůrců.

– Společnost HP oznámila novou řadu Chromebooků, které budou sloužit především k edukativním účelům. Vyrábět se budou pod značkou Fortist. HP Fortis 14 G10 Chromebook bude disponovat procesorem Intel Celeron nebo Intel Pentium, 8 GB paměti RAM a 14palcovým displejem. HP Fortis 11 G9 Q Chromebook bude mít procesor Qualcomm Snapdragon 7c.

– YouTube TV přidává funkci, která svým uživatelům umožní seřadit kanály podle sledovanosti. Jestliže si tuto možnost zapnete, kanály se seřadí od nejsledovanějších po ty nejméně sledované.

– Opera spouští nový prohlížeč založený na technologii Web3, jehož hlavním účelem je správa kryptoměn a NFT. Prohlížeč má zabudovanou peněženku, můžete přes něj nakupovat i prodávat. 

– AMD odstraňuje tvrzení, že 4 GB VRAM nejsou pro hraní videoher dostatečné. Proč? Důvodem je zřejmě vydání nové grafické karty Radeon RX 6500 XT, jež má právě 4 GB VRAM.

Samsung zřejmě odhalil nadcházející tablet na svých internetových stránkách. Jsou-li neoficiální informace pravdivé, měl by disponovat 14,6palcovým displejem o rozlišení 2960x1848 pixelů, jehož obnovovací frekvence je 120 Hz. Ve výřezu v displeji by se údajně měly nacházet dvě selfie kamery.