Populární sociální platforma Instagram se chystá udělat revoluční krok v oblasti formátu Reels. Podle nejnovějších informací od Alessandra Paluzziho, známého insidera, by měla platforma výrazně prodloužit maximální délku těchto videí z dosavadních tří minut na celých deset minut.

Tento strategický tah by Instagramu umožnil efektivněji konkurovat TikToku, který již nyní nabízí uživatelům možnost nahrávat videa až do délky 10 minut.

Jak jistě víte, YouTube nabízí možnost nahrávání videí i na několik hodin. V posledních měsících se však také snaží prorazit na poli krátkých videí (Shorts). Nedávno představil nástroje a funkce inspirované TikTokem, včetně nových možností pro objevování hudby.

Meta serveru Engadget prozradila, že jsou uniklé snímky obrazovky skutečné, avšak zdůraznila, že se jedná o interní prototyp, který zatím není veřejně testován. To otevírá dveře dalším možným úpravám a inovacím.

Celkově se zdá, že tradiční hranice mezi platformami, původně zaměřenými na fotografie, krátká nebo dlouhá videa, se stále více rozplývají. Všechny platformy se nyní snaží nabídnout uživatelům co nejširší spektrum možností a stát se tak univerzálními médii pro sdílení různých typů obsahu.