Začátkem dubna byl ohlášen příchod špičkových hodinek Huawei Watch Ultimate na český trh. Svou nabušenou výbavou mohou klidně konkurovat i známějším produktům, jako jsou například Apple Watch Ultra. Nyní výrobce připomíná pětici klíčových lákadel.

ODOLNÉ PROVEDENÍ

Huawei Watch Ultimate cílí na nejnáročnější sportovce a milovníky adrenalinu. S pohybem v přírodě a nemilosrdném terénu jde ruku v ruce nutnost mít kvalitní vybavení, což se vztahuje i na hodinky. Ty musí být pohodlné, ale také odolné, aby jim drobné zaváhání náhodou neublížilo.

Novinka od Huaweie má tělo vyrobené ze zirkonové slitiny, jež představuje mimořádnou kombinaci lehkosti a pevnosti. V tiskové zprávě výrobce slibuje, že díky použití tohoto materiálu jsou Watch Ultimate 4,5x silnější a 2,5x tvrdší než běžné hodinky. Odolnost proti korozi a poškrábání je tedy zaručena.

POTÁPĚNÍ AŽ DO 100METROVÉ HLOUBKY

Někteří výrobci se zaměřují primárně na běžce, jiní na cyklisty, nicméně středem pozornosti Huaweie se tentokrát stali milovníci o něco méně tradičního sportu – potápění. Hodinky Watch Ultimate jsou této náročné aktivitě plně přizpůsobeny a díky voděodolnosti 10 ATM je možné se s nimi potopit až do 100metrové hloubky

SPECIÁLNÍ FUNKCE PRO POTÁPĚČE

Možnost potopit se s hodinkami je jedna věc, ale k čemu by to bylo dobré, kdyby součástí jejich výbavy nebyly pořádné funkce využitelné pod vodou. Huawei Watch Ultimate jsou vybaveny čtyřmi speciálními režimy pro potápěče, díky nimž si každý může přizpůsobit záznam aktivity svým potřebám.

Navíc jsou schopny měřit hloubku, rychlost, teplotu a další fyziologické parametry, a dokonce algoritmicky vyhodnocují data a navádí uživatele v reálném čase.

VÝBAVA PRO OUTDOOROVÉ NADŠENCE

Co se týče outdoorových aktivit, Huawei láká především na zbrusu nový režim expedice, v rámci něhož hodinky zobrazují údaje o venkovním prostředí v reálném čase. Výrobce slibuje schopnost podávat komplexní informace a přístup k pokročilým zdravotním metrikám. Pakliže rádi cestujete v noci, Huawei Watch Ultimate disponují dokonce i svítilnou.

Součástí výbavy jsou pochopitelně i satelitní systéme GPS, GLONASS a GALILEO, ale nechybí ani BEIDO a QZSS.

VÝDRŽ A RYCHLÉ NABÍJENÍ

Poslední ze zvýrazněných vlastností je baterie. Nejenže poskytuje až dvoutýdenní výdrž, ale lze ji také poměrně rychle nabíjet. Do čtvrtiny kapacity se nabije za pouhých deset minut a sta procent se jí povede dosáhnout za hodinu. Posun oproti předešlým generacím je zde tedy zhruba trojnásnobný.

ZÁVĚR

Huawei Watch Ultimate jsou aktuálně v předprodeji, a to za cenu 17 999 Kč při koupi varianty Expedition Black a za 21 999 Kč v případě verze Voyage Blue.

Připadají vám takto drahé a funkcemi napěchované hodinky jako dobrá investice, nebo byste je nevyužili? Dejte nám vědět v komentářích.