Ačkoliv se Huawei v současné době netěší na globálních trzích zrovna velké popularitě, zejména kvůli někdejším aférám souvisejících s krádežemi citlivých dat, ve své domovině jde o předního a velmi uznávaného výrobce technologií.

Jeho chytré telefony navíc nyní čelí rostoucímu zájmu spotřebitelů kvůli adaptaci 5G připojení, které jim dlouho scházelo po uvalení amerických sankcí v roce 2020. Huawei se už od té doby postupně stihnul postavit zpátky na nohy a momentálně se snaží o upevnění (či znovuzískání) pozice na čínském trhu.

Aby Huawei ještě více upoutal pozornost tamních zákazníků, otevřel si novou vlajkovou prodejnu, z jejíhož designu padá brada. Obchod s rozlohou přesahující 1 800 metrů čtverečních se nachází v šanghajské oblasti Taikoo Li Qiantan a při otevření se Huawei na svých sociálních sítích chlubil nejen avantgardním designem, ale také přítomností inovativních produktů a vynikajícími službami.

Nová prodejna se vyjímá především svým uměleckým provedením Mezi její hlavní přednosti patří kupříkladu fasáda složená ze 16metrových těles připomínajících listy. Vizuální, ale i praktická stránka s ohledem na přírodní osvětlení je doplněna 13 skleněnými závěsy.

Interiér si pak opět drží myšlenku organického růstu – nalezneme v něm válcové sloupy symbolizující kmeny stromů. V podstatě všechny prvky se navíc vyhýbají ostrým hranám a pravým úhlům, aby navodily moderní, možná až futuristický dojem.

Celá prodejna je podle čínských médií rozdělená na několik segmentů, které se speciálně věnují různým odvětvím. Kromě zóny zaměřené na sport a zdravý životní styl se v prodejně nachází například sekce s produkty chytré domácnosti. Huawei měl přitom myslet i na úplné detaily, a tudíž obchod nabízí také speciální prostor pro domácí mazlíčky (třeba kdyby se někdo rozhodl jít nakupovat telefon se svým psem, asi?).

Čekajíce na slavnostní otevření, před prodejnou se v sobotu shromáždily davy lidí. Na akci se objevila také čínská herečka Wan Qian, která se údajně zapojila do komunikace s fanoušky a podělila se o své vlastní dojmy.

Co na novou prodejnu říkáte vy?