Huawei nedávno oslavil významný milník svého portfolia tabletů. Společnost oznámila, že během čerstvě dosažených deseti let od uvedení svého prvního tabletu na trh dodala více než 100 milionů kusů těchto zařízení zákazníkům po celém světě.

Tento úspěch je výsledkem neustálého úsilí společnosti o inovace a zlepšování svých produktů. Během své oslavy Huawei znovu potvrdil, že 25. září uvede na trh špičkový tablet Huawei MatePad Pro s masivní, 13,2palcovou délkou úhlopříčky. Očekává se, že tento model bude nejvýkonnějším tabletem v nabídce společnosti Huawei.

Společnost Huawei se chystá uvést svůj nový tablet společně s řadou Mate 60 na čínském trhu (model Mate 60 Pro již vyšel, ale k nám se nedostane). Tento nový tablet, nazvaný Huawei MatePad Pro 13.2, slibuje řadu inovativních funkcí. Mezi ně patří duální kamera doplněná o 3D ToF komponenty pro pokročilé 3D rozpoznávání. Pod kapotou se zřejmě setkáme s Kirin 9000S, který si firma sama navrhnula.

Designově se MatePad Pro 13.2 může pochlubit krásně tenkými rámečky, což by mělo zaručit vynikající poměr obrazovky k tělu tabletu. Jednou z hlavních vlastností tohoto tabletu je technologie připojení StarLight. Jedná se o nový bezdrátový standard, který je energeticky o 60 % účinnější a nabízí šestkrát vyšší přenosové rychlosti než současné bezdrátové technologie.