Zájem čínských spotřebitelů o vlajkový model domácí výroby Huawei Mate 60 Pro je masivní. Analytická společnost Counterpoint Research, kterou cituje agentura Reuters, konkrétně hovoří o 1,6 milionu prodaných kusů během pouhých šesti týdnů od prvotního uvedení na trh.

Je zajímavé, že se Huawei daří vzdorovat slábnoucí poptávce po chytrých telefonech. Ačkoliv se před léty předpokládalo, že zájem spotřebitelů o smartphony neustále poroste, analýzy z posledních kvartálů jasně hovoří o opaku.

Zahraniční média také hovoří o tom, že se modelu Mate 60 Pro podařilo v Číně předehnat iPhone 15 Pro Max – údajně o 10 %. Pro Apple je přitom tato asijská velmoc zásadní, neboť patří mezi jeho hlavní odběratele telefonů. Mnozí odborníci se domnívají, že náhlé vydání Mate 60 Pro mohlo Applu zavařit, napsal čínský portál MyDrivers.

Mate 60 Pro je po uvalení amerických sankcí první smartphone vyrobený firmou Huawei, který podporuje 5G připojení. Disponuje procesorem Kirin 9000S, jenž se okamžitě stal středem pozornosti médií a analytiků, neboť může leccos vypovídat o čínském pokroku na poli výroby čipů. Smartphone, který se na globální trh vůbec nepodívá, dále nabízí 6,82palcový LTPO OLED panel se 120Hz frekvencí a rozlišením 2720x1260 pixelů, 50Mpx hlavní fotoaparát nebo 5 000mAh baterii s 88W dobíjením.