Honor v Číně představil nový Tablet 9, který se zaměřuje především na ochranu zraku spotřebitele. Prezentován je jako produkt s displejem, jenž představuje v šetrnosti vůči očím revoluci. Velká IPS obrazovka s úhlopříčkou 12,1 palce a rozlišením 2560x1600 pixelů má působit matně jako papír a údajně vyzařuje pouze malé množství modrého světla. V propagačních materiálech výrobce hovoří o pěti ochranných vrstvách nebo schopnosti snížit zrcadlové odrazy o 98 %. Displej se navíc pyšní i podporou pro stylus.

Výkon tabletu zajišťuje čipset Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1, spadající spíš do nižší rychlostní kategorie. Nicméně, díky použití 4nm výrobního procesu by měl poskytnout líbivou energetickou efektivitu. Kapacita baterie přece jenom činí pouze 8 300 mAh a nabíjení se 35 W netrvá zrovna okamžik.

O pohodlný audiovizuální zážitek se má postarat také osm reproduktorů, což je vcelku nadstandardní množství. Doprovázeny jsou dvojicí mikrofonů. Kvalitu zvuku pak ještě vylepšují speciální algoritmy. Mezi další přednosti tabletu můžeme zařadit kovovou konstrukci nebo úložiště s maximální kapacitou 512 GB. Co se operačního systému týče, Honor Tablet 9 se dodává s Androidem 13 a nadstavbou MagicOS 7.2.

Honor Tablet 9 v Číně vychází na 1 899 jüanů, tedy zhruba 7 200 Kč včetně DPH. Existuje nicméně i odlehčená varianta s horším displejem, stojící 1 599 jüanů (v přepočtu 6 100 Kč vč. DPH).

Zařízení by se po vzoru svého předchůdce teoreticky mohlo dostat i do Česka.