Společnost Honor postupně rozšiřuje působnost na tuzemském trhu a dnes se dočkáváme vůbec prvního zdejšího uvedení jejího tabletu. Model označený jako Honor Pad 8 láká především na 128GB úložiště, displej o rozlišení 2K a osm reproduktorů slibujících kvalitní zvuk.

Obrazovka tabletu měří úhlopříčně 12 palců a poměr její velikosti k tělu je 87 %. Co se týče rozlišení, displej pracuje konkrétně s 2,4 miliony pixelů (2000x1200) a dále se chlubí schopností zobrazovat až 1 miliardu barev. Prakticky standardem je už dnes u podobných zařízení i certifikace TÜV Rheinland pro zmírnění vyzářeného modrého světla.

Kromě elegantního designu a 6,9mm tloušťky zvýrazňuje Honor i vyvážené rozmístění osmi reproduktorů, kterým navíc nechybí podpora technologií DTS:X Ultra a Honor Histen (ve zkratce jde o nástroje pro úpravu a práci se zvukovými profily). Samozřejmostí je i prostorové audio.

„Díky pokročilému audio systému si užijete si naplno harmonický zvuk s čistými výškami, vyladěnými středy a údernými basy a uživatelé ho ocení nejen při zábavě, ale i při práci. Během online schůzek a audio hovorů se totiž nejmodernější software stará o přesně reprodukovaný zvuk a zároveň zvyšuje jeho kvalitu,“ dodává Honor v tiskové zprávě.

Tablet má pod kapotou osmijádrový čipset Snapdragon 680 z dílny amerického Qualcommu, pracující na maximální frekvenci 2,4 GHz. Přestože by na běžnou práci mohl stačit, žádná hvězda benchmarků to není, a tudíž nečekejte bůhvíjak velký výkon v moderních hrách nebo při zvlášť náročnějším multitaskingu. Honor Pad 8 udrží při životě baterie o kapacitě 7 250 mAh, od níž výrobce slibuje celodenní výdrž.

Zadní strana tabletu je osazená 5Mpx fotoaparátem. Nechybí však ani selfie kamera, jejíž rozlišení činí rovněž 5Mpx a najdeme ji v rámečku nad displejem.

CENA A DOSTUPNOST

HONOR Pad 8, který přichází v barevném provedení Blue Hour a paměťové konfiguraci 6/128GB, právě teď koupíte u českých prodejců za 7 490 Kč.