Na český trh se dostává elegantní smartphone se slušnou baterií, který vás neobere o všechny úspory. Honor Magic6 Lite vychází jako zdánlivě velmi povedený model střední třídy, při jehož nákupu navíc obdržíte další telefon jako dárek zcela zdarma.

Společnost Honor oficiálně potvrdila informace o ceně a dostupnosti, které jsme vám jako první přinesli už před několika dny. Honor Magic6 Lite se do Česka dostává s cenou 9 790 Kč ve variantě s 8GB úložištěm a 256GB pamětí, přičemž k dostání bude ve verzích Midnight Black (černá), Emerald Green (zelená) a Sunrise Orange (oranžová).

„K nákupu nového smartphonu HONOR Magic6 Lite navíc získáte i chytrý telefon HONOR X7a v hodnotě 3 390 Kč jako dárek,“ zmiňuje výrobce.

Honor Magic6 Lite se pyšní především 5 300mAh baterií, díky níž zvládne fungovat až dva dny na jedno nabití. Klíčový je také displej s nadstandardní odolností, který byl navržen tak, aby odolal každodennímu opotřebení a občasnému poškrábání.

Co se pak týče konkrétních parametrů, 6,78palcová AMOLED obrazovka pracuje se 120Hz frekvencí a rozlišením 2652x1200 pixelů. Maximální jas činí 1 200 nitů. Pod kapotou telefonu nalezneme moderní čipset Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1. Na zádech má Honor Magic6 Lite kruhový ostrůvek, který nabízí místo 108Mpx hlavnímu fotoaparátu. K dispozici je nicméně také 5Mpx ultra širokoúhlá kamera a 2Mpx makro senzor.