Před měsícem byl na čínském trhu představen smartphone Honor Magic V2. Ten naprosto krásně demonstruje posun svého výrobce v oblasti skládacích telefonů – pyšní se mimořádně tenkou a lehkou konstrukcí, a navíc láká na vysokokapacitní baterii a další pěkné specifikace. Bohužel, některé by mohla trochu odradit cena.

Skládací telefony jsou stále docela drahou hračkou, jež zaujme spíše technologické nadšence nežli běžné uživatele. Jak ale vyplývá z nejnovějších poznatků insiderů, Honor by mohl už brzy přinést další skládačky, které nebudou stát majlant.

V přípravě má být například Honor Magic V2 Lite (popřípadě Youth Edition) se starším procesorem Snapdragon 8+ Gen 1. Ten by dostal cenovku 5 000 jüanů, což je o 4 000 jüanů méně, než stojí klasický Magic V2. V přepočtu by tedy vyjít na něco kolem 18–20 tisíc korun včetně DPH.

Leaker RODENT950 pak zmínil také Honor Magic V Slim, který by měl nabídnout ještě tenčí tělo než současný Magic V2. Dále prý čínská firma připravuje Magic V Flip neboli své první véčko, jež by mohlo konkurovat zařízením typu Samsung Galaxy Z Flip 5 nebo Motorola Razr 40 Ultra.

Spekuluje se, že některé z těchto novinek budou ohlášeny během akce IFA, která proběhne v německém Berlíně už 1. září. V tento den má rovněž nastat globální debut telefonu Magic V2.