Před pár dny jsme vás informovali o datu globálního uvedení řady Honor 90. Akce se bude konat 6. července ve francouzské Paříži, tedy necelý měsíc poté, co série debutovala v Číně. Nyní už máme oficiálně potvrzenou dostupnost na tuzemském trhu.

Honor je v České republice poslední dobou velmi aktivní, a to nejen co se týče vydávání produktů, ale také v oblasti komunikace. Ve zprávě zaslané novinářům společnost uvádí, že se na novou řadu mohou těšit i čeští zákazníci. Na konkrétní detaily o ceně a dostupnosti si ale budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

V tiskové zprávě láká výrobce zejména na fotoaparáty, čemuž se vlastně ani nelze divit. Jak Honor 90, tak i Honor 90 Pro disponují 200Mpx hlavním snímačem s 1/1.4" senzorem a clonou f/1.9. Ty pak navíc doprovodí 12Mpx ultra širokoúhlá kamera a 32Mpx teleobjektiv/2Mpx hloubkový snímač v závislosti na modelu.

Firma dále vyzdvihuje displej se schopností zobrazovat miliardu barev nebo vynikající výdrž díky 5 000mAh baterii. Mezi klíčové vlastnosti patří také elegantní design nebo odolná konstrukce.

Více detailů o hardwarové výbavě telefonů Honor 90 a Honor 90 Pro jsme psali v samostatném článku.