Koncem května byl na čínském trhu uveden fotomobil Honor 90, který především láká na svou 200Mpx kameru poháněnou senzorem ISOCELL HP3. Nyní už je potvrzeno, kdy se smartphone, a pravděpodobně i jeho dražší bráška s označením Pro, vypraví na nejrůznější trhy mimo domovskou Čínu.

Sama společnost Honor označila datum 6. července jako globální datum premiéry. Samotná akce, kde budou zařízení uvedena, proběhne ve francouzské Paříži.

Co se týče telefonů samotných, hned při prvním pohledu si pravděpodobně všimnete docela nestandardního vzhledu jejich zad. Honor patrně rád zkouší nejrůznější neobvyklá provedení (jak jsme viděli například u série Magic5), a tak smartphone vybavil dvěma samostatnými ostrůvky umístěnými pod sebou. V tom prvním se nachází dva fotoaparáty, ve druhém třetí fotoaparát a baterka/blesk.

Když už je řeč o fotoaparátech – kromě hlavního snímače o rozlišení 200Mpx s 1/1.4" senzorem a clonou f/1.9 dostaneme v případě modelu Pro i 12Mpx ultra širokoúhlou kameru a 32Mpx teleobjektiv. Levnější Honor 90 pak rovněž disponuje 12Mpx ultra širokoúhlým senzorem, ale k němu přidává 2Mpx hloubkový snímač místo teleobjektivu. Oba kousky si však poradí s nahráváním videí v rozlišení 4K.

Honor 90 Pro je poháněn výkonným čipsetem Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, zatímco jeho levnější bráška využívá pomalejší Snapdragon 7 Gen 1. Další rozdíl pak můžeme zaznamenat v oblasti baterie – oba akumulátory mají sice kapacitu 5 000mAh, ale liší se v rychlosti dobíjení. Pro model přináší podporu 90W výkonu, ten standardní pak sází na 66 W.

Z hlediska displeje jsou si telefony ale velice podobné. Honor 90 Pro disponuje o něco větším, 6,78palcovým displejem, ale obnovovací frekvence činí v obou případech 120 Hz, maximální jasnost dosahuje na 1 600 nitů a v rozlišení je pouze nepatrný rozdíl (1224x2700 pixelů vs 1200x2664 pixelů).

Informace o ceně a dostupnosti na konkrétních trzích zatím nemáme, ale věříme, že se je dozvíme právě během nadcházející akce. Těšíte se?