Mobilní hraní se poslední dobou stává čím dál populárnější záležitostí. Výrobci herních telefonů tak často vyrábějí i speciální příslušenství jako chladiče nebo joysticky. Nyní se přidává i Sony, která si pro svůj špičkový telefon Xperia 1 IV připravila multifunkční kryt, jenž náročné hráče určitě potěší.

Zařízení se nazývá Xperia Stream a mobil dokáže nejen udržovat na přijatelné teplotní hranici díky chladiči, ale využití najdou i tvůrci obsahu. Je totiž vybaveno portem HDMI, jenž umožňuje přenos obrazu v rozlišení FullHD a 120 snímcích za sekundu. K Xperia Streamu lze navíc připojit i síťový kabel, přístup k internetu tak bude stabilnější a ve většině případů i rychlejší. Co se dále týče konektivity, nechybí USB-C pro napájení a 3,5mm audio konektor pro sluchátka či headset.

Výrobce slibuje pohodlnost a dobrou vyváženost, což se při dlouhém hraní bez přestávky rozhodně hodí. Všechny porty jsou umístěné směrem dolů, takže vám nebudou překážet. Mobil se navíc do zařízení jednoduše zacvakne a ihned se můžete vrhnout do akce, tedy pokud ještě nepotřebujete zapojit kabely.

Informace o ceně ani dostupnosti Xperia Stremu zatím neznáme. Zřejmé ale je, že se bude prodávat jak samostatně, tak ve speciální edici přímo s telefonem Xperia 1 IV.