O smartphonu RedMagic 8S Pro jsme u nás na webu již jednou psali. Technicky vzato se jedná o nesmírně ambiciózní refresh herního telefonu, který byl poprvé vydán koncem loňského roku. Minulý týden zažila novinka od Nubie debut na čínském trhu a nyní už máme informace o globální dostupnosti. Dočkáme se jej dřív, než se původně dalo očekávat.

Osobně jsem si až do poslední chvíle nebyl jist, zda se k nám RedMagic 8S Pro vůbec podívá. Telefony tohoto typu, čtěte „aktualizace již vydaných modelů“, totiž častokrát zůstávají exkluzivní pouze pro určitý region. Na druhou stranu, RedMagic 7S Pro také vyšel globálně, což je fakt, který naopak nasvědčoval tomu, že u nás můžeme s variantou S počítat i letos. Naštěstí, výrobce již všechny potřebné detaily oficiálně potvrdil.

Nubia na webu RedMagic spustila kampaň s odpočtem, která nasvědčuje tomu, že herní dělo RedMagic 8S Pro vyjde v Evropě a dalších trzích už 18. července. Dostupné konkrétně bude od 14:00.

A co tedy můžeme očekávat? Nubia na svých stránkách zvýrazňuje zejména futuristický, ale přesto poměrně jednoduchý design, přetaktovaný procesor Snadpragon 8 Gen 2 v doprovodu operační paměti typu LPDDR5X a úložiště UFS 4.0, a komplexní chladicí systém ICE 12.0.

Když se pak podíváme na další specifikace, zjistíme, že RedMagic 8S Pro v Číně vyšel se 6,8palcovým AMOLED displejem o 120Hz frekvenci a rozlišení FullHD+. Navíc se pyšní 100% pokrytím barevného prostoru DCI-P3 a maximálním jasem 1 300 nitů. Dále využívá 50Mpx hlavní fotoaparát, 8Mpx ultra širokoúhlý snímač a 2Mpx makro objektiv. Pýchou může být i masivní 6 000mAh baterie s podporou 80W dobíjení.