Nubia v listopadu představila nové herní smartphony RedMagic 9 Pro a RedMagic 9 Pro+, přičemž první zmíněný se před týdnem oficiálně vydal také do zemí mimo domovskou Čínu. Kromě špičkového výkonu, který zajišťuje moderní čipset Snapdragon 8 Gen 3 v kombinaci s propracovaným chladicím systémem, se pyšní i velice slušnou odolností.

Jak náchylný je RedMagic 9 Pro na různé druhy poškození, se pokusil prověřit známý tvůrce obsahu Zack Nelson z kanálu JerryRigEverything. Nutno podotknout, že novému telefonu byla laťka nastavena velmi vysoko kvůli vynikajícím výsledkům jeho předchůdce, o kterých jsme vás dříve informovali zde.

Test jako obvykle začal nevinným pokusem o poškrábání displeje – první rýhy se začaly objevovat při použití materiálu o tvrdosti 6 dle Mohsovy stupnice. Posléze byla obrazovka vystavena plamenu ze zapalovače, z čehož mají mnohé smartphony právem strach, avšak RedMagic 9 Pro si vedl výtečně – zasažené místo zbělalo asi po 20 sekundách a pak se vrátilo do původního stavu. Potěšila také čtečka otisků zabudovaná pod displejem, která fungovala i poté, co tester v daném bodě poškrábal obrazovku.

RedMagic 9 Pro přežil i nejobávanější výzvu, tedy pokus o zlomení. Konstrukce se zdá být natolik bytelná, že telefon není možné poškodit přehnutím zepředu ani zezadu. Pokud se tedy bojíte, že vás prohra ve videohře dovede vyvézt z míry tak moc, až si telefon rozlámete na kusy, strach v tomto případě není na místě.

O parametrech RedMagic 9 Pro jsme samostatně psali v tomto článku.