Doba, kdy prakticky jediné, co hovořilo pro koupi čínského telefonu, byla značně nižší cena, je už dávno pryč. V současné době lze považovat některé čínské značky za průkopníky v oblasti uvádění nových technologií na trh. Navíc dost často za zlomek ceny stejně nebo hůře vybaveného západního přístroje.

Díky všem těmto faktorům, naprostá většina značek z této asijské velmoci zaznamenala výrazný úspěch mezi zákazníky po celém světě. Na druhou stranu se na tyto přístroje, právě proto odkud pocházejí, velmi důkladně zaměřují různé testy a regulační úřady. Zatímco různé bezpečnostní agentury se soustředí hlavně na software, soukromé subjekty a jednotlivci častokrát zkoumají konstrukci.

YouTuber Zack Nelson, který se na svém kanálu JerryRigEverything zaměřuje právě na rozebírání různých elektronických zařízení, se tentokrát rozhodl rozebrat vlajkový model Nubia Red Magic 8 Pro. Ihned po odstranění průhledného zadního krytu tvůrce zmiňuje LED proužky, které mají čistě estetický efekt. Právě estetika byla u tohoto modelu pro výrobce velmi důležitá, použity byly například mnohem lépe vypadající T3 šroubky místo těch běžně užívaných.

Vnitřní komponenty jsou rozděleny do několika samostatně oddělitelných částí. Tělo telefonu je speciálně povrchově upraveno za účelem zamezení vstupu prachu a špíny do samotného zařízení. Z komentáře, kterým bylo video doprovázeno, ale vyplývá, že telefon rozhodně není voděodolný.

Bezkonkurenčně nejvíce ale zaujal chladicí systém, do kterého je vháněn vzduch malým větrákem, který je schopen pracovat s rychlostí až 2 000 otáček za minutu. Díky němu by tak telefon měl zůstat chladný prakticky v jakékoliv situaci. Jeho činnost navíc ještě podporuje značné množství teplovodivé pasty, která byla přítomna na většině zad.

To, že je Red Magic 8 Pro určen pro hráče, potvrzují i další faktory. Telefon má totiž kromě zmíněného chlazení také hned dva vibrační motorky. Vše je poté korunováno krásným OLED displejem s prakticky minimálními rámečky. Za zmínku stojí také to, že telefon fungoval i po opětovném složení, a to i přesto, že chladicí systém byl při samotném natáčení zničen.

Zaujal vás tento telefon? Nebo přece jen dáte třeba z hlediska soukromí na ověřenější mimo čínské výrobce?