Není to ani tak dlouho, co společnost Nubia uvedla na trh svůj nejnovější smartphone vydaný pod herní značkou RedMagic. Model 8S Pro, který se pyšní mimořádně výkonným procesorem Snapdragon 8 Gen 2 v přetaktované verzi, už je k dispozici ke koupi i pro české zájemce. Nyní se poodhalují první detaily o nástupci osmé generace, který neponese jiné označení nežli RedMagic 9.

Tento smartphone, který nepochybně opět vsadí na propracované chlazení, výstřední design a velkou baterii, se objevil v databázi benchmarkovacího nástroje Geekbench. Upozornil na to renomovaný leaker Digital Chat Station. Jak se dalo očekávat, telefon je vybaven vlajkovým Snapdragonem 8 Gen 3.

Test proběhl v Geekbench verze 5.4.1, kde si smartphone vysloužil 1 596 bodů v disciplíně single-core a 5 977 bodů v oblasti multi-core výkonu. To představuje 7% a 15% zlepšení ve srovnání se skóre, které naměřil portál GSMArena u RedMagic 8S Pro.

Snapdragon 8 Gen 3 přinese v základní variantě frekvenci až 3,2 GHz na hlavním jádře a zlepšení v single-core i multi-core výkonu vypadá vcelku solidně. Co ale má být ještě lepší, je posun grafického jádra. Adreno 750 má dosahovat výrazně vyššího výkonu než Adreno 740 současného Snapdragonu 8 Gen 2.

Aktuálně není jasné, kdy se RedMagic 9 hodlá představit. Některé zahraniční portály spekulují, že oficiální prezentace nastane v prosinci, kdy debutovala aktuální generace. Osobně bych ale takto předběžná tvrzení bral s nadsázkou a počkal si na potvrzení důvěryhodných leakerů.