V Číně nedávno debutoval herní smartphone RedMagic 8S Pro. Ten funguje jako nástupce RedMagic 8 Pro, který vyšel koncem loňského roku (globálně až začátkem letošního), ale cílí na ještě náročnější sortu hráčů. Disponuje totiž vylepšeným čipsetem, z něhož je možné vytěžit ještě trochu výkonu navíc. Nyní se tato novinka pomalu dostává i do Evropy.

RedMagic 8S Pro se od dřívějšího Pro modelu tolik neliší. Největší změnou je právě vylepšení procesoru – je jím sice opět Snapdragon 8 Gen 2, ale v upravené konfiguraci. Namísto toho, aby jeho nejvyšší frekvence na hlavním jádře Cortex-X3 činila 3,2 GHz, se takt posunul až na 3,36 GHz. I tentokrát se navíc setkáváme se 6 000mAh baterií, kterou je možné nabíjet 65W výkonem. Kombinace jí a nového Snapdragonu je zkrátka ideální pro dlouhé herní seance.

Výkonnější čipy mohou mít potenciálně problém s vysokými teplotami, ale to naštěstí nebude případ RedMagic 8S Pro. Výrobce zvýrazňuje chladicí systém ICE 12.0 jako jeden z klíčových prvků nového smartphonu. Láká přitom na pokles teploty o 2 °C při nabíjení a celkovém používání telefonu a snížení teploty procesoru o 1,3 °C. Zásluhy n tom má mimo jiné speciální gel s vysokou tepelnou vodivostí. Chloubou je rovněž odpařovací komora o velikosti 2 068 mm³ nebo aktivní větráček se schopností vykonat 20 tisíc otáček za minutu.

Krása ale nemusí být pouze schovaná uvnitř telefonu. Když se například podíváte na přední stranu, všimnete si velkého, 6,8palcového displeje, který je prakticky bezrámečkový. Využit je AMOLED panel se 120Hz frekvencí a 1 300nitovým maximálním jasem. Hustota pixelů pak činí velice slušných 400 ppi.

RedMagic dále zvýrazňuje možnost připojit ke smartphonu širokou řadu herních periferií, jako například klávesnici, myš nebo gamepad. V kombinaci s cloudovými herními službami tak zařízení může sloužit jako plnohodnotná konzole.

CENA A DOSTUPNOST

Nový RedMagic 8S Pro půjde v Evropě do prodeje 3. srpna, ale cenu zatím bohužel neznáme. Zato víme, že vybírat bude možné z barevných variant Platinum, Aurora a Midnight.