V roce 2020 představil Apple ultra-prémiová sluchátka AirPods Max, která v Česku aktuálně nesou oficiální cenu 14 490 Kč. Ačkoliv se jedná o nejdražší model z celé řady AirPods, z Cupertina nikdy nepřišla žádná nová verze, která by upravovala design či přidávala další funkce. V následujícím roce by se to však konečně mohlo změnit.

Podle renomovaného insidera Marka Gurmana, jehož článek pro agenturu Bloomberg cituje server Wccftech, se máme v roce 2024 dočkat refreshe AirPods Max, který přinese USB-C port místo Lightningu. To by teoreticky mohlo zajistit rychlejší nabíjení. K dispozici má být v nových barevných variantách (aktuální AirPods Max lze pořídit ve stříbrné, šedé, růžové, zelené a modré).

Gurman je dále přesvědčen, že se nové verze dočkají také AirPods Pro, ale bohužel, počkat si na ni budeme muset až do roku 2025. Přinést má nicméně pokročilý čip se schopností monitorování životních funkcí, na němž se prý už nějakou dobu pracuje.

Změn se podle všeho dočkají i klasické AirPods, a to v příštím roce. Insider se domnívá, že Apple pozmění design, aby sluchátka lépe sedla do uší a byla v nich pohodlnější. Čtvrtá generace AirPods by teoreticky mohla přinést dva různé modely, lišící se cenou a nabízenými funkcemi.