Technologický gigant Google pracuje na přidání funkce potlačení hluku do své aplikace Zprávy, což je krok ke zlepšení kvality hlasových zpráv. Tento nový prvek má za cíl zlepšit kvalitu hlasových zpráv tím, že uživatelům umožní snížit rušivý hluk na pozadí při vytváření záznamu.

Uživatelé aplikace Zprávy od Googlu budou moci aktivovat funkci potlačení hluku prostřednictvím tlačítka, které se objeví v dialogovém okně pro nahrávání hlasu. Tato funkce bude přístupná k zapnutí jak před začátkem nahrávání, tak i během samotného procesu nahrávání. Tuto novinku lze již vyzkoušet v nejnovější testovací verzi aplikace Zprávy, konkrétně ve betě 20231113_01_RC00.

Funkce potlačení hluku se ukazuje jako velmi užitečná, zejména v prostředích s vysokou úrovní hluku, jako jsou rušné ulice měst nebo hlučné kanceláře. V těchto podmínkách může být mnohdy obtížné zaznamenat čistý vzkaz.

Uživatel vystupující pod jménem AssembleDebug, který tuto funkci testoval v nejnovější beta verzi Zprávy, poznamenal, že potlačení hluku snižuje ruch efektivně. Myslíte si, že novinku využijete i vy?