Co se týče nadcházejících operačních systémů, Google vypadá jako velký tajnůstkář. Nemá sice problém s tím vydávat beta verze, ale žádnou pořádnou dokumentaci nových funkcí a vylepšení rozhodně nečekejte. To neplatí jen pro Android 14, o němž se většinu detailů dozvídáme tak nějak postupně od uživatelů, popřípadě dataminerů, ale také pro nový Android TV. S ním se navíc pojí nejedna zvláštnost.

Třináctá Android TV, tedy aktuální verze byla poprvé spuštěna jako beta verze v květnu loňského roku, nicméně stabilní verze debutovala až v prosinci. Nyní se ale zdá, že ji firma postupně nechá zmizet, a to současně s nástupem první beta verze Android TV 14. O skutečnosti informoval server 9TOGoogle.

Podrobnosti také přinesl známý novinář, zaměřující se na Android, Mishaal Rahman. Tomu se tvrzení podařilo potvrdit od zdroje uvnitř samotného Googlu. Softwarový gigant údajně informoval své partnery o tom, že již nebude certifikovat buildy postavené na Android TV 13. Pro jakési zahození tohoto systému sice nebyl prozrazen konkrétní důvod, ale je patrné, že se firma chce plně soustředit právě na Android TV 14.

Rahman také ve své sérii příspěvků na Twitteru přináší podrobnosti o tom, co konkrétně Android TV 14 Beta, jež byla vydána po boku nejnovější bety klasického Androidu 14, vlastně přináší (když to nebyl schopen sepsat Google sám).

Kalifornský gigant měl provést změny uvnitř Nastavení, zejména tedy, co se týče nabídky pro Přístupnost. Do ní přidal například možnost pro korekci barev. Mění také systém fungování napájecích režimů a zajímavě zní funkce, díky níž budete dostávat upozornění na příchozí hovor v podporovaných aplikacích přímo při sledování televize. Android TV 14 má také přinést snazší cestu pro připojení sluchátek.