Už na letošní konferenci I/O nám Google poodhalil své další plány na poli rozšířené reality. Krátký pohled se nám naskytl na prototyp chytrých brýlí. Ty by měly disponovat funkcemi, jako je překlad textu, navigace a pravděpodobně i mnohých dalších, které AR technologie v dnešní době umožňuje.

Brýle se teď mají dostat do další fáze testování v reálném světě.Testy v reálném světě nám umožní lépe pochopit, jak mohou tato zařízení pomoci lidem v jejich každodenním životě,“ říká Juston Payne, jeden z manažerů AR divize Googlu.

Pokračuje: „Vývoj funkcí, jako je navigace pomocí rozšířené reality, nám pomůže zohlednit faktory, jako je počasí a rušné křižovatky, které je obtížné, někdy dokonce nemožné, plně simulovat v interiéru.“

Jestli se ale těšíte, že se testování zúčastníte, musíme vás zklamat. Prototypy brýlí na nos dostanou pouze někteří zaměstnanci Googlu a hrstka vybraných testerů. Brýle jsou vybaveny kamerami, mikrofony i displeji uvnitř brýlí, aby mohly nabídnout třeba zmíněnou navigaci či překlad textu.

A ano, Google se už jednou o chytré brýle pokoušel. Google Glass se prodávají dodnes, jen je na nose nenosí běžní lidé, ale zaměstnanci některých firem, které funkcí podnikově zaměřeného produktu dokáží využít. U nového pokus se Google bude snažit tentokrát všechno zvládnout perfektně, uvidíme tedy, jak se mu to bude dařit.