Google Pixel 6 si oproti své předešlé generaci vede v lecčem mnohem lépe, autentizace odemčení telefonu ale mezi tyto věci nepatří.

Už v našem výběru ze zahraničních recenzí Pixel 6 jsme se o špatně funkčním senzoru otisků prstů zmiňovali, recenzentka Engadgetu si tehdy stěžovala na to, jak dlouho ověřování v porovnání s jinými telefony trvá. Jiný recenzent řekl, že stačí více přitlačit prst.

U recenzí ale pochopitelně stížnosti nezůstaly. Na Google se obracejí také zákazníci, aby zjistili, kde tento problém tkví.

Společnost se k senzoru otisků prstů nevyjadřovala, teď konečně přichází s vysvětlením; to ale mnoho nevysvětluje. Podle zprávy Google mohou za neresponzivnost „vylepšené bezpečnostní algoritmy“, které mohou v některých případech zpoždění způsobit.

Přidává také odkaz na stránku podpory, která ale neskýtá moc užitečných rad. Jedná se spíše o generická doporučení, jako to, abyste přikládali správný prst bez znečištění.

Otázkou zůstává, zda se nejedná o hardwarový problém spojený s využitím optického senzoru místo toho ultrasonického, který nabízí třeba Samsung Galaxy S21. OnePlus je ale využívá také, a to bez podobných problémů, a tak se tato závada nejspíš orientuje přímo na Google.

Odpověď také neříká, zda bude senzor vylepšen skrz aktualizaci, či již zůstane ve stavu, v jakém je. Do té doby si ale uživatelé asi budou muset na zadávání pinů zvyknout.