Google se chystá nasadit nové AI funkce do svého vyhledávače, přičemž jednou z hlavních změn je zavedení AI-organizovaných výsledků. Nová funkce bude poskytovat „plnohodnotné stránky“, které zahrnují články, videa a příspěvky z fór, odpovídající hledanému výrazu. Google si od toho slibuje, že nabídne uživatelům bohatší a více kontextuální obsah, který je přehledně uspořádaný na jedné stránce.

Kromě toho se AI Overviews, tedy přehledy vytvořené umělou inteligencí, také dočkají rozšíření. Google zavedl mimo jiné nový design, který zvýrazní odkazy na podporující webové stránky, což má podle společnosti vést k vyšší návštěvnosti těchto stránek. Reklamy budou rovněž součástí AI Overviews.

Jedním z dalších významných vylepšení je funkce Circle to Search, která nyní získává schopnost okamžitě rozpoznat písně podobně jako Shazam, a to bez nutnosti přepínání mezi aplikacemi. Funkce se již rozšířila na více než 150 milionů zařízení se systémem Android od svého lednového uvedení.

Velkých změn se dočká i Google Lens, vizuální vyhledávací nástroj, který nyní umožní vyhledávat prostřednictvím videí a hlasových příkazů. Například můžete vidět ryby v akváriu a použít Google Lens k otázce: „Proč plavou spolu?“ Umělá inteligence poté analyzuje video a hlasový záznam, aby identifikovala druh a poskytla vysvětlení jejich chování.