Americký technologický gigant Google představil zásadní aktualizaci svého nástroje pro správu hesel, která přináší možnost synchronizace přístupových klíčů na různých zařízeních. Dříve byla tato funkce omezena pouze na zařízení s operačním systémem Android, což značně omezovalo její využitelnost. Uživatelé, kteří chtěli využít přístupové klíče na jiných platformách, museli použít QR kód pro připojení, což nebylo vždy ideální.

Aktualizace nyní umožňuje ukládání a synchronizaci přístupových klíčů nejen na Androidu, ale také na Windows, macOS, Linuxu a dalších systémech. Platforma ChromeOS je aktuálně v beta verzi, ale očekává se, že podpora pro tuto platformu bude brzy dokončena. Google také plánuje brzké spuštění podpory pro iOS, čímž se synchronizace přístupových klíčů stane ještě širší.

Jakmile uživatelé uloží své přístupové klíče, ty se automaticky synchronizují mezi všemi jejich zařízeními propojenými s účtem Google. Data jsou navíc chráněna šifrováním typu end-to-end, což zajišťuje maximální zabezpečení a minimalizuje možnost neoprávněného přístupu k citlivým informacím.

Na rozdíl od klasických hesel jsou přístupové klíče digitálními autentifikačními prostředky, které umožňují přihlášení k účtům bez nutnosti zadávat heslo.