Americký technologický gigant Google opět posouvá hranice možností umělé inteligence. Společnost představila novou generaci svého generátoru obrázků Imagen 3, která slibuje ohromující kvalitu a nové možnosti pro kreativní tvorbu.

Imagen 3 je vylepšená verze generátoru obrázků, která se stává součástí chatbota Gemini. Google se chlubí, že tento model umělé inteligence nové generace nastavuje nový standard pro kvalitu obrazu. Zároveň je vybaven ochrannými mechanismy, které mají zabránit přehnaným úpravám kvůli rozmanitosti, jako jsou bizarní historické obrázky generované umělou inteligencí, které se začátkem tohoto roku staly virálními.

Nástroj umožňuje uživatelům dále ovlivňovat generování obrázků pomocí dalších pokynů, pokud nejsou spokojeni s prvním výsledkem. To znamená, že můžete snadno a intuitivně upravovat a vylepšovat své výtvory, dokud nedosáhnete přesně toho, co jste si představovali.

Imagen 3 funguje ve srovnání s konkurencí velmi dobře. Navíc zahrnuje nástroj SynthID od Googlu pro vodoznak, takže je jasné, že byly vytvořeny umělou inteligencí a nejedná se o originální díla. Tato funkce je tam přidána hlavně kvůli zabránění zneužití.