Technologický gigant Google přichází s významným vylepšením bezpečnostních funkcí na platformě Android. V rámci nejnovějších inovací, představených na Google I/O 2024, společnost oznámila zavádění nových nástrojů pro detekci podvodů, které využívají umělou inteligenci k identifikaci podvodníků během konverzace.

Pokročilá AI technologie bude neustále monitorovat vzorce konverzace, které jsou běžně spojené s podvodnými aktivitami. Jakmile systém rozpozná potenciální podvod, uživatel obdrží v reálném čase upozornění přímo na svém telefonu. Tímto způsobem může AI rychle eliminovat obavy z nekalých úmyslů druhé strany, ať už jde o falešného zástupce banky žádajícího o osobní informace, jako jsou PINy a hesla, či jiné neobvyklé požadavky.

Funkce bude zpracovávat všechna data přímo na zařízení, což zajišťuje, že soukromí uživatele zůstane chráněno. Google zatím neplánuje implementaci této funkce do systému Android 15 ihned, ale slibuje, že poskytne další informace později v průběhu roku. Uživatelé si budou muset aktivovat tuto funkci sami, aby ji mohli využívat.