Letošní generace hodinek Google Pixel Watch přinesla atraktivní vylepšení. Kromě výkonnějšího procesoru a krapet vyšší výdrže baterie jsme se dočkali pokročilejších senzorů nebo nových softwarových funkcích. Ačkoliv od vydání Pixel Watch 2 neuplynula bůhvíjak dlouhá doba, už nyní se dozvídáme předběžné detaily o tom, co nabídne jejich nástupce.

Zahraniční server Wareable spatřil patentovou přihlášku podanou společností Google, která možná prozrazuje, s jakou funkcí vyjdou Pixel Watch 3. Technologie, kterou kalifornský softwarový gigant popisuje, má být schopna rozpoznat gesta jako kliknutí, přidržení nebo přejetí prstem pomocí speciálních senzorů.

Patent byl označen jako „Rozpoznávání gest na rámečku hodinek pomocí tenzometrů“. Pakliže by se novinka skutečně dostala do Pixel Watch 3, mohlo by se jednat o nový atraktivní způsob, jak manipulovat se systémem Wear OS a jednotlivými aplikacemi. Je navíc možné, že by příští hodinky od Googlu zcela vynechaly tlačítka a spoléhaly se pouze na gesta.

Přečtěte si také: Díky technologii od Googlu dovedou kterákoliv sluchátka s ANC monitorovat srdeční tep

I kdyby se tak ale nestalo, nová technologie by mohla přinést své ovoce. Nejenže by se hodinky daly snadno ovládat i s mastnýma rukama, ale podle Googlu by se rovněž mohl usnadnit výrobní proces a také by šlo zlepšit vodotěsnost. Společnost také hovoří o negativním dopadu tlačítek, korunky nebo lunety na estetický vzhled hodinek.

„Jeden nebo více procesorů může být konfigurováno tak, aby na základě informací zjištěných jedním nebo více senzory určily interakci uživatele s vnějším povrchem pouzdra, určily typ gesta na základě zjištěné interakce uživatele, určily typ vstupního příkazu na základě určeného gesta a provedly úlohu odpovídající určenému typu vstupního příkazu,“ uvádí Google v patentové žádosti.

Používáte chytré hodinky a uvítali byste u nich podobnou možnost? Sdílejte s námi své myšlenky v komentářích!