Po dlouhých měsících plných spekulací a úniků je den D konečně tady. Google dnes světu oficiálně představil chytré hodinky Pixel Watch 2, které mají za cíl navázat na úspěch loňských Pixel Watch a zároveň přinést vylepšení v mnoha klíčových ohledech. Jejich budoucí majitelé se mohou těšit nejen na vysoký výkon, ale také pokročilé funkce související s měřením zdravotních funkcí nebo zlepšenou výdrž. Na toto jsme zkrátka čekali.

Ačkoliv se zdálo, že Pixel Watch 2 nepřinesou žádné novinky na vnější straně a Google se zaměřil pouze na vnitřek, výrobce nás nakonec příjemně překvapil. Design hodinek sice na první pohled zůstává stejný, ale kulatý displej, jemuž na prémiovém vzhledu přidává mírné prohnutí, je chráněn odolnějším sklem. Google navíc vyměnil nerezovou ocel za 100% recyklovaný hliník, v důsledku čehož je konstrukce lehčí, a tudíž i pohodlnější.

Na tom, jak hodinky po designové stránce vypadají, se významně podílí také řemínek. Google představil nové varianty, z nichž si dozajista vybere každý. Přináší například robustní kovové řemínky, které perfektně sednou snad ke každému formálnímu oblečení, anebo vylepšené, prodyšnější řemínky pro sportovce.

Google během prezentace zmínil čtyřjádrový procesor (Qualcomm 5100), jenž zajistí vyšší výkon. Exynos 9110 minulou generaci trochu brzdil, takže tuto změnu rozhodně vítáme. Pěkně se zdokonalila také výdrž baterie – i se zapnutým always-on displejem dokážou nové Pixel Watch sloužit celých 24 hodin po jednom plném nabití. To navíc zabere méně času – z pouhé půl hodiny na nabíječce vytěžíte 12 hodin provozu.

Pixel Watch 2 přináší trojici zbrusu nových senzorů, díky nimž si budete moct udělat lepší obrázek o svém zdraví. Google se zaměřil například na měření srdečního tepu, které vylepší nejen kvalitnější senzor, ale také propracovanější AI algoritmy. Při aktivitách typu HIIT mají být výsledky snímání až o 40 % spolehlivější.

Kalifornský softwarový velikán také přináší senzor kontinuální elektrodermální aktivity (cEDA), v jehož kompetenci je upozornění na možné příznaky stresu. S tím souvisí také modernější softwarové funkce, jejichž cílem je předpovídat, kdy se budete moct dostat do stresové situace, anebo vám pomoct se z jedné takové dostat.

Třetím nový snímač se stará o měření teploty vaší pokožky, což umožňuje přesnější monitorování spánkové aktivity. Ve finále tak dostanete důvěryhodnější zpětnou vazbu.

Google se rovněž zaměřil na bezpečnostní funkce. Přináší například novinku zvanou Safety Check, která odešle informace o poloze hodinek vašim nouzovým kontaktům v případě, že nezareagujete na oznámení. Hodí se například pro turisty pohybující se v nebezpečném terénu nebo při nočních procházkách. Přidána také byla vychytávka, která ostatním umožňuje zobrazit si údaje o vašem zdraví – to přijde třeba záchranným složkám v případě, že se vám něco stane a budou muset zasahovat.

CENA A DOSTUPNOST

Google Pixel Watch 2 se dostanou na trh 12. října. U sousedů v Německu vyjdou na 399 eur (v přepočtu 9 700 Kč) ve variantě Bluetooth/WLAN a model s podporou 4G LTE bude stát 449 eur (11 000 Kč v přepočtu). Předobjednávky byly zahájeny již nyní.