V polovině března byly zveřejněny vysoce kvalitní chystané vlajkové lodě od společnosti Google, která ponese název Pixel 8 Pro. Ačkoliv nám do jeho vydání, jež pravděpodobně nastane klasicky na podzim, zbývá ještě hromada času, nyní se na internet dostalo první video, kde se telefon ukazuje. Potvrzuje se tak jeho design a demonstrována byla i nová funkce.

Video se dostalo ke známému leakerovi Kubovi Wojciechowskému, který jej předal serveru 91mobiles. S nejvyšší pravděpodobností jej ale nepořídil on sám, nýbrž někdo ze zaměstnanců samotného Googlu, kde už má být nadcházející smartphone horlivě testován. Pravost úniku de facto potvrzuje i to, že video již bylo z YouTube odstraněno kvůli porušení smluvních podmínek platformy.

Jak už bylo dříve odhaleno díky renderům od designéra Stevea Hemmerstoffera, Pixel 8 Pro bude mít na zádech výrazný kamerový modul se třemi snímači, vedle nějž se bude nacházet i baterka/blesk a nový teplotní senzor fungující díky infračervenému světlu, jenž bude schopen změřit teplotu lidského těla.

Právě tato vychytávka byla demonstrována v odhaleném videu, nicméně 91mobiles naštěstí poskytuje docela podrobný popis:

„Nejprve musíte najít bílý snímač a poté se ujistit, že na čele nebo na pokožce nemáte žádné doplňky. Poté musíte snímač Pixel 8 Pro přiblížit co nejblíže k čelu, ale neměl by se dotýkat vaší pokožky. Následně můžete klepnout na tlačítko Start a během pěti sekund posunout telefon směrem ke spánku. Po změření teploty telefon zavibruje a vy si můžete prohlédnout svou teplotu.“

Bližší detaily zatím k dispozici nemáme, ale říká se, že spolu s Pixel 8 Pro Google odhalí i novou generaci hodinek Pixel Watch, jejímž hlavním lákadlem by mohl být nový, výkonnější čipset. Více se můžete dozvědět v našem samostatném článku.