Pokud používáte smartphone s operačním systémem Android, možná budete vědět, jak otravné je, že momentálně nelze upravovat zvlášť hlasitost vyzvánění a oznámení. Obě tyto složky spadají pod jeden posuvník v nabídce, a tudíž se lze často ocitnout v dilematu: použít vysokou hlasitost a poslouchat otravné zvuky oznámení, anebo nízkou a riskovat, že neuslyším, když mi někdo náhodou zavolá?

Momentálně se zdá, že na tom Google zapracoval a mohl by už brzy přidat další posuvník, díky čemuž by šlo zvlášť nastavovat hlasitost oznámení a vyzvánění. Nasvědčuje tomu zjištění severu 9TO5Google, kterému se povedlo tuto schovanou novinku spatřit v jedné z novějších verzí Androidu 13, jež nese označení QPR2.

Uživatelům je však dostupná pouze po zadání speciálního příkazu a momentálně není přímo jasné, kdy se rozšíří. Pravděpodobně by tak mohlo nastat s verzí Android 13 QPR3, jež dorazí v červnu letošního roku, anebo až s příchodem Androidu 14, který si momentálně mohou v testovací verzi vyzkoušet majitelé vybraných zařízení.

Co na funkci říkáte? Přišla by vám po 15 letech existence Androidu vhod, anebo vám přijde zbytečná? Dejte nám vědět do komentářů!