Google Meet přináší novinku, na kterou uživatelé Workspace a Google One dlouho čekali. Jak technologický gigant informoval ve svém oficiálním blogu, uživatelé mají nyní možnost provádět videohovory v rozlišení 1080p, avšak ne každý může tuto novinku využít. K dispozici je totiž pouze pro ty, kteří si předplácí různé balíčky.

Google oznámil, že uživatelé s následujícími předplatnými mohou nyní využívat videohovory v rozlišení 1080p: Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus, Enterprise Essentials a Frontline.

Pokud patříte mezi vyvolené uživatele, máte možnost zlepšit své videohovory na webové verzi Google Meet ale pouze pokud je vaše kamera schopna podporovat rozlišení 1080p. Jestliže je rychlost vašeho připojení nedostatečná, Google Meet automaticky upraví vaše rozlišení, aby nedošlo k zaseknutí přenosu.

Toto vylepšení je pro uživatele velkým přínosem, a to nejen pro pracovní účely, ale i pro vzdělávání a sociální interakce. Vylepšené rozlišení umožňuje uživatelům vidět své kolegy jasněji a podrobněji, což je obzvláště užitečné při prezentacích a pracovních schůzkách. Pokud navíc někdo přenáší fyzickou tabuli pomocí klasické webkamery, bude obsah lépe čitelný.