Google Keep patří mezi velmi oblíbené aplikace pro zápis poznámek, seznamů a dalších důležitých informací. Uživatelé si ji oblíbili pro její jednoduchost a praktičnost. Teď přichází další vylepšení, které uživatelům přinese více možností při práci s aplikací.

Nová funkce umožňuje uživatelům na skládacích zařízeních a tabletech s operačním systémem Android otevírat více poznámek vedle sebe. V praxi to znamená, že můžete mít otevřené dvě nebo více oken s aplikací současně. Tuto funkci Google Keep ocení zejména uživatelé, kteří potřebují pracovat s více poznámkami najednou a organizovat si svou práci tak, aby byla co nejefektivnější.

Nová funkce funguje tak, že pokud při dlouhém stisknutí poznámky z hlavního seznamu vyberete volbu „Open in new window“ (v překladu „Otevřete v novém okně“) bude spuštěna v novém okně na pravé straně. Tím získáte možnost otevřít si další poznámku v levé polovině obrazovky a pracovat s oběma současně.

Google se celkově snaží zlepšit zážitky z používání nativních aplikací na zařízeních s rozměrnější obrazovkou. Vzpomeňte si třeba na novinky v systému Android 12L nebo nedávné vylepšení Google Disku, o němž jsme vás informovali zde.

Co se týká dalších aktualizací, v průběhu následujících týdnů budou postupně uvolňovány podpora více instancí pro poznámky v Google Keep a možnost připojení myši.